Traumaverwerking

Trauma’s kunnen uw leven behoorlijk beïnvloeden. U bent en voelt zich beschadigd. Bijna altijd zit er onrecht bij. Trauma’s kunnen heel heftige gevoelens veroorzaken en er voor zorgen dat u vastloopt in uw leven.

Bij trauma’s kunt u denken aan gepest zijn op school of werk, opgegroeid in een gezin waar veel ruzie was of waar één van de ouders verslaafd was of aan echtscheiding. Ook kan het zijn dat u nare seksuele ervaringen hebt opgedaan. Ook minder erg lijkende gebeurtenissen kunnen u een trauma bezorgen zoals een verhuizing als kind of angsten die u als kind hebt gehad.

Door gesprekken in een veilige en betrokken omgeving kunt u hier werken aan het verwerken van deze gebeurtenissen in uw leven. Deze gesprekken kunnen bestaan uit het opnieuw doornemen en doorleven van het trauma. Voordat u echter het trauma gaat verwerken kijken we eerst of u sterk genoeg bent om hiermee bezig te gaan. Zo niet dan gaan we eerst bezig met Ik-versterking en/of steunpunten zoeken in uw sociaal netwerk. Het doel van het verwerken van trauma’s kan zijn dat deze nare ervaringen u minder overspoelen of hinderen in uw dagelijks leven.